Laura

 

18620177_10213036053201853_4758678421545231821_nPer la Laura Masó la música i el cant han estat elements sempre presents. Defugir escoles de música i conservatoris li va servir per sentir la llibertat d’aprendre de les fonts que li fossin significatives, dels contextos, de les persones. Després d’algunes experiències inicials on va desenvolupar les primeres passes amb la guitarra i la veu, va adonar-se que la música oferia un espai per al creixement i la transformació i que aquelles eines li resultaven útils en el seu espai laboral com a educadora social. Des d’aqueta òptica va implicar-se en projectes musicals d’àmbit social com Xivarri de Sils -encara avui vigent-, a través del qual persones de totes les edats experimenten amb la pràctica grupal de la percussió. Considerant aquesta mateixa lògica, des del 2009, s’interessa pels raags i les rítmiques acolorides de la música hindostaní. Aquell any inicia els estudis de cant amb Silpi Paul, resident a Calcuta i experta en música clàssica hindustànica, amb qui menté aquest espai d’aprenentatge i amistat en l’actualitat.

Aprofundint en la dimensió espiritual de la música, al 2010 entra en contacte amb el Kundalini ioga i es donà el sorgiment de l’agrupació Naisha, de la qual en fou la vocalista amb Ramji Singh al santoor i Enric Teruel al sitar. El treball de Naisha es desenvolupà entre el 2011 i el 2014 amb poduccions com Sadhana de la Era de Acuario, Mere Guru Dev o Kundalini mantra Remix, aquesta darrera editada per la discogràfica nordamericana especialitzada en música de Kundalini ioga Spirit Voyage.

Empesa per aquesta necessitat de comprendre amb profunditat la musicologia dels raags, els textos de l’antiga Índia i la dimensió més transformadora de la música, al 2012 inicia els estudis de Naad Yoga a la Raj Academy escollint la dilruba com a instrument de pràctica iòguica. De la mà de Sampuran Kaur i amb la supervisió i acompanyament del Professor Surinder Singh estudia els secrets del so (Naad Yoga Teacher Training) des d’una perspectiva ja no només musical sinó també espiritual, obrint la porta a la meditació com a forma bàsica d’escolta i d’integració, considerant la pròpia expressió vocal un reflex de l’essència que ens habita.

De la síntesi d’aquests anys de pràctica i estudi i de la pràctica en l’àmbit socioeducatiu neix BeSound, una proposta personal i aplicada a la realitat que vivim cada dia sobre com estar en el so i en la música des da l’autodescobriment, sense exigències, convocant el gaudi i vivint la melodia que batega dins cada cos.

 

Anuncis