Naad Yoga, el ioga del so, a ArA

 

NYArA

Els arbres, els éssers vius, l’aire, l’aigua, la llum i el color… tota l’existència ressona en una vibració compartida. Si obrim els sentits podem vibrar d’una manera conscient en aquesta melodia universal plena d’equilibri.

I per això volem proposar-te un espai per contactar amb el so de la corrent primera. Es tracta d’un espai de meditació quinzenal d’una hora i mitja de durada per compartir amb tu el potencial del so.

La música és quelcom natural en l’ésser humà i per resintonitzar-nos no necessitem haver estudiat música ni haver desenvolupat cap habilitat especial en aquest àmbit. De fet, algunes vegades, podem sentir-nos una mica insegurs davant la invitació al cant. Amb molta suavitat i respecte et proposem observar i situar punts de referència que facin més fàcil l’expressió,  tenint present que aquesta és una invitació al cant íntim però també a l’escolta profunda.  No es tracta de fer música sinó de ser en la música.

Vine a descobrir la melodia de la teva ànima d’una manera delicada. Descobreix-te en el ritme que forma part sí o sí del teu cos i deixem-nos vibrar en la Melodia Essencial de Shabats i Mantres en aquesta antiquíssima tradició del tantra sonor.

Programació

  1. Superhealth. Aquesta és la kriya fonamental del Naad Yoga la qual,  a través d’un intens pranayama, obre la porta a una profunda forma d’escolta i de sincronia entre cos i psiqué.
  2. Meditant en el Taal. La pulsació i el ritme són en cada cosa. Tot  batega, tot palpita. Si aprenc a escoltar aquesta pulsació i a ser-hi precisa puc comprendre i modular el meu ritme intern perquè s’ajusti millor a cada situació.
  3. Afinant-nos en la posició primera.  La música d’Orient no treballa amb notes com a posicions absolutes. Tot és relatiu, un meravellós joc de proporcions que creix al voltant d’un so primer on es troba l’essència del cada persona. 
  4. Expressant des del cos subtil. El cantar que et proposem té un lloc emocional per cada nota, una expressió que converteix el so en missatge. Descobrirem aquesta forma de comunicació més enllà de les paraules.
  5. La sensibilitat del Raag. L’elecció d’unes notes i d’unes emocions concretes combinades en una justa proporció convoquen la delicada fragància del Raag. Observarem la seva capacitat de transportar-nos a la seva manera de sentir, a la seva estació de l’any, a la seva hora del dia per conèixer-nos des d’aquesta posició.

 

Consulta la programació i la inscripció a besound.laura@gmail.com

 

Anuncis