Em Sent(r)o – Sils

3El programa EM SENT(r)O s’adreça a aquells infants a partir de 6 anys, joves i  les seves famílies que vulguin explorar les oportunitats d’aquest ioga sonor, podent assistir plegats.

Treballar la concentració només es pot fer practicant. I ho hem de fer tranquils, còmodes i divertint-nos també. Per aconseguir aquest clima, us proposem  una trobada setmanal d’una hora amb la intensió de treballar els següents aspctes:

  1. Fem un reset. M’adono del munt de pensaments que em passegen per la ment? Puc fer-los anar més lents? Com puc ajudar-los a fluir sense que m’entrebanquin? Descobrim la respiració en una seqüència de 3 exercicis que ens ajudaran a fer un reset i a afrontar el que tinguem al davant amb una ment més calmada.
  2. “Tot a l’hora” és el mateix que “de moment res”.És possible fer diverses tasques al mateix moment? Pot el cervell fer-les amb la mateixa precisió que si les féssim d’una a una? És el mateix estudiar amb el whatsaap sonant que sense? Què dificulta la multitasca? Practicarem amb una experiència d’atenció plena.
  3. Què passa amb l’ara? T’ha passat alguna vegada quan has de treballar sobre alguna cosa amb concentració que interromps l’atenció movent-te, anant al lavabo, tenint una falsa gana, etc? Experimentarem amb el ritme per descobrir com podem canviar aquestes inèrcies cap a dinàmiques més alineades amb els nostres objectius.
  4. Un cos per sentir.Saps que saps moltes coses del teu cos però que no li parem atenció? Centrar-se vol dir també escoltar amb profunditat allò que el cos està explicant. L’escoltarem.
  5. Sentir per expressar.T’ha passat alguna vegada que necessites centrar-te però algun impuls des de dins del cos t’ho ha posat difícil? Si conec què sent el cos puc ajudar-lo a expressar i després em podré enfocar a les tasques que vull realitzar. Posarem expressió a les emocions per deixar-les anar.
  6. Concentració versus dispersió. Realitzarem diversos exercicis per reflexionar i aprofundir en la capacitat de coordinar ordres diverses facilitant l’entrada a un estat de profunda concentració.
  7. Què puc fer per mi?Per què esperem que algú o alguna cosa ens solucioni la nostra situació? Què puc fer per mi mateix quan necessito concentrar-me i per algun motiu se’m dificulta? Descobrirem algunes tècniques que ens ajudaran a centrar-nos mentre ens sentim.
  8. Decideixo amb calma. Realitzarem una petita activitat plàstica per a recordar que quan els pensaments giren massa de pressa és millor deixar-los parar, sentir-se, centrar-se i finalment, decidir.

Llocs i horaris

Al Centre Cívic de Sils ( Dimecres de 17:00h – a 18:00h.). Inscripcions al centre Cívic de Sils(Carrer Vidreres, s/n,  Telèfon: 972853913)

Preu 

La quota és mensual i val 30€/mes pel primer membre de cada família. Pel segon membre de la família 25€/mes i la resta de membres 20€/mes.  Assistir a una sola sessió té un preu de 10€.

Anuncis