SUNIE

És amb l’escolta de la teva pròpia veu que et convido a entrar al reialme del so. Oblida’t de voler atrapar la cançó que sona a fora. Ara no cal que l’entenguis. Ni que l’aprenguis ni que la repeteixis. Tampoc em cal saber si t’agrada o et disgusta el que sona. Ara només es tracta d’estar-hi. Es tracta només de submergir-nos en el seu ritme i melodia per així contemplar les petites perles que – escampades en aquest paisatge intern – són valuosíssimes joies de la nostra pròpia veritat. És l’art de fondejar-me el cor atenta al meu propi so. I anar aprenent a creure en el que hi escolto.

L’escolta iòguica

Escoltar és – diu el diccionari- fer atenció al so que fa algú o alguna una cosa. I si ens hi fixem bé veurem que aquesta atenció es fa cap a l’exterior. Sovint no hem trobat suport per aprendre a girar l’orella cap endins. A vegades no sabem com escoltar el nostre món intern. Aquest fet té importants conseqüències doncs és fàcil que – atentes a les demandes del món – anem perdent el contacte amb la nostra pròpia veu, la que parla dels nostres desitjos, necessitats, percepcions, intuïcions etc.

Guru Nanak, el primer dels Gurus del llinatge Sikh, proposa practicar una forma d’escolta en la que l’oient es desenvolupa a través de l’escolta de sí mateix:

Aquesta forma d’escolta és la que anomenem sunie. És l’escolta iòguica. És aquesta via d’anada a les profunditats d’un mateix amb l’objectiu de sintonitzar amb la pròpia veu sàvia. Guru Nanak, el primer d’aquesta cadena de ioguis del so, ens convida, a través d’aquesta pràctica sonora, a contactar amb la veu del propi poder personal.

Com funciona el cicle Sunie?

Hem plantejat 5 espais sonors des dels quals obrir l’escolta. En cadascun d’ells s’ofereix un entorn sonor específic a través del Raag amb el qual sintonitzar i observar un element específic de la nostra vida. L’activitat , d’una hora de durada, inicia puntualment a les 18:04 i ofereix un espai lliure de paraules, on només el so és el marc. És molt senzill! Només cal assistir a la trobada, asseure’s còmodament i posar en marxa l’escolta iòguica.

El programa:

21/12 – Aprenent a confiar en la vida – Raag Dhanasri – A Vincles (Santa Coloma de Farners)

18/01 – Acceptant la pròpia naturalesa – Raag Gauri – A Viranananda Yoga Ashram (Girona)

15/02 – Aprenent a estimar – Raag Suhee – A ArA gestalt (Girona)

25/04 – Adaptant-me a cada moment – Raag Todi – A Yoga en Essència (Olot)

16/05 – Observant la cara oculta – Sri Raag – A Shanti Nilaya (Olot)

Inscripcions i detalls:

Pots inscriure’t aquí: https://forms.gle/Hd4YEmuV92ntauHN9. Per a cada sessió hi ha una aportació de 10 euros. Pots trobar més informació sobre aquest treball amb el so en aquest web, també a http://www.rajacademy.com i a les xarxes socials a @besoundnaadyoga

Col·laboracions:

Gràcies a Vincles, Viranananda Yoga Ashram , ArA gestalt, Yoga en Essència, Shanti Nilaya per acollir la proposta amb caliu de família. Gràcies a la Judith Puigdomènech per unes imatges tant encertades. Gràcies a Carles Portella i a Gagandeep Kaur per involucrar-se en la proposta i recolzar-me els passos.